wo 16 jan 20:15
Topcast speelt de enige korte roman van Tsjechov

Het Duel: Tsjechov

Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool
16 jan ’19
20:15
  • wo 16 jan
    20:15
    Theaterzaal

Onbekende Tsjechov voor het eerst op het toneel gebracht
 

Na het mega-succes van 'Ondine' regisseert Jeroen De Man 'Het duel', een toneelbewerking van Anton Tsjechovs beroemde, korte roman, met in de hoofdrollen Joris Smit en Jacob Derwig. Een spannende toneelavond waarin de vraag wat ‘goed leven’ is door een geweldige cast wordt uitgevochten.

 

Lajevski (Joris Smit) en zijn geliefde Nadezjda (Violet Braeckman) zijn twee jaar geleden naar het zuiden gereisd om aan de kust een nieuw leven te beginnen. Zij heeft, smoorverliefd, voor hem haar echtgenoot in Sint-Petersburg in de steek gelaten. Maar nu is hun liefde bekoeld en wordt Lajevski geplaagd door twijfel en zelfhaat. In de zomerse hitte lopen de spanningen hoog op. Wanneer bioloog Von Koren (Jacob Derwig) openlijk beweert dat overtollige mensen als Lajevski de evolutie van de mensheid schaden, leidt deze provocatie tot de ultieme survival of the fittest: een duel op leven en dood.

Met Het duel gaat een ‘nieuwe’ Tsjechov in première bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Niet eerder was deze roman op het Nederlands toneel te zien. Acht fantastische acteurs bouwen samen een Tsjechoviaanse wereld, waarin de grenzen tussen toen en nu, tussen zijn en spelen, tussen spel en bittere ernst steeds meer vervagen. Gewapend met een emmer wodka en twee geladen pistolen vechten ze samen de filosofische strijd over wat het goede leven is voor eens en altijd uit.
 

Kom vooraf om 19.15 uur naar de gratis inleiding!

Credits

tekst: Anton Tsjechov | bewerking: Jacob Derwig en Jeroen De Man | regie: Jeroen De Man | met: Jacqueline Blom, Violet Braeckman, Jacob Derwig, Hein van der Heijden, Rabbi Jallo, Teun Luijkx, Joris Smit en Jaap Spijkers
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie