WUNDERBAUM speelt LIVE (online gaat het mis)

Wunderbaum
Hoeveel tijd willen we online doorbrengen, vraagt Wunderbaum zich af.
vr 28 feb 20:15
vr 28 feb ’25
20:15
 • vr 28 feb ’25
  20:15
  Theaterzaal

 
Wunderbaum speelt 'LIVE (online gaat het mis)' is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen? Het Vlaamse-Nederlandse acteurscollectief Wunderbaum doet al jaren jaar in binnen- en buitenland van zich spreken met vlijmscherp theater over de actualiteit in al zijn absurditeit. Niemand minder dan de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke, die de ene prestigieuze literaire prijs aan andere rijgt, levert de tekst.

Sinds de iPhone in 2008 zijn intrede deed in ons land zijn we hooked. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich. Er gaan verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia-challenges deelnemen en nieuwjaar liever online met hun vrienden vieren. Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we blijven geloven in het liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra? En wat voor recht van spreken hebben we als we geregeld zelf naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Wunderbaum stelt een van de meest prangende vragen van nu: hoeveel tijd willen we online doorbrengen?

Pers quotes

 • NRC ★★★★★: "Het magisch-realistische slotakkoord is een perfecte, theatrale ingreep. Alle woorden lossen op in een eensgezinde beweging: een volwaardige catharsis. De dans duurt zo’n tien minuten en had nog wel langer mogen duren. Het is het mooiste eindbeeld van een voorstelling dit seizoen."
 • Theaterkrant (keuze van de criticus): "Een ronde, rake, recht uit de tijd gegrepen comedy."
 • de Volkskrant ★★★★☆: "De voorstelling is grotendeels satire, met lekker vet aangezette personages, zoals de onbeholpen dickpick-sturende vader die gevoeligheden graag weglacht (Walter Bart) of het lesbische powerkoppel (Wine Dierickx en Maartje Remmers) met een adoptiezoon (Mitchell Abionie), waar keiharde ambitie vóór kinderproblemen lijkt te gaan. Bijzonder geestig is Marleen Scholten als alleenstaande moeder, die haar onwetendheid over veel zaken overschreeuwt met platitudes. Een van de jongeren Nico (Lars van Nistelrooij) is hypersensitief. Hij mag zich soms terugtrekken in een tentje."


[toegangsprijs inclusief drankje]

Wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Of als we tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Funda surfen? ‘WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)’ is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen? 

Let op: Deze voorstelling bevat beschrijvingen van online misbruik en seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren.

Credits

 • TEKST: Annelies Verbeke
 • MET: Mitchell Abionie, Walter Bart, Elvis de Launay, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Giari Knaapen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, Marleen Sparreboom, Lars van Nistelrooij, Toto van Stekelenburg  
 • LIVE MUZIEK EN COMPOSITIE: Frank Rosaly 
 • LICHT EN SCENOGRAFIE: Julian Maiwald 
 • VIDEO ONTWERP: Noortje van den Eijnde 
 • REGIE ASSISTENTIE: Sasha Kurensky