Panic Room

Jacob Derwig & Abke Haring | Theater Utrecht
Een dystopische maar hoopvolle voorstelling over een oorlog tussen hoofd en hart
wo 15 mei 20:15
wo 15 mei ’24
20:15
  • wo 15 mei ’24
    20:15
    Theaterzaal

Hier kijken we naar uit! De voorstelling 'Panic Room' met twee topacteurs: Jacob Derwig en Abke Haring, waarin de theatermakers Floor Houwink ten Cate en Abke Haring en schrijver Esther Duysker de handen ineen slaan. 'Panic Room' is een intieme en lijfelijke voorstelling over sterven en afscheid nemen. Waar eindigt het recht op het langste leven en begint de verantwoordelijkheid voor de dood van de ander?

Midden in een Niemandsland staat een huis waar twee geliefden elkaar treffen. De één is ziek en opde vlucht voor het onontkoombare einde. De ander is een oorlogscorrespondent die terugkeert vaneenlevensveranderende reis naar een conflictgebied. In een race tegen de klok dringt het verledenzich aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. Wanneer de wereld door de wandenheen breekt en de kamer te klein blijkt voor hun conflict, reizen ze af naar de plek waar eenonbevattelijk verlies diep onder het hete zand begraven ligt. Eén ding is zeker: in het diepste donkerschuilt een nog grotere duisternis. 

Na hunsuccesvolle samenwerking aan het familiedramaSea of Silenceslaan Floor Houwink ten Cate, EstherDuysker en Abke Haring voorPanic Roomde handen ineen met Jacob Derwig. Jacob Derwig speelde afgelopen seizoen in Delft voor een compleet uitverkocht Theater de Veste in het door pers en publiek bejubelde ‘Verdriet is het ding met veren’.

"Hoogtepunt is de lange monoloog van Abke Haring waarin ze minutieus verslag doet van een orgie van geweld als ze terechtkomt op een slagveld."- de Volkskrant ★★★★

Eten bij Toneel

Om de toneelavond fijn en gezellig te beginnen serveren we een lekkere en kleurrijke maaltijd (shared dining) en krijg je tegelijk meer achtergrond informatie bij de voorstelling door bijvoorbeeld een van de acteurs of regisseur. Het programma start om 18.30 uur, kosten € 27,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Reserveren kan bij aankoop van je ticket via de website en/of via de kassa. Van harte welkom!

[toegangsprijs inclusief drankje]

Over de makers

Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate (1987) maakt urgente voorstellingen op het snijvlak vantheater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysiekeportretten viertze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug tebrengen tot de menselijke maat en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateskeproporties.Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater,gericht op existentiële thema’s. Altijd in een nieuw verhaal, en in nieuwe vormen. We putten daarbijuit alle mogelijke bronnen: van persoonlijke verhalen, literatuur en muziek tot modehuizen,popcultuur en clubs. Onze makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormenen publieksrelaties en zo verkennen we doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.