Sanne Peper

Slachthuis vijf

Theater Rotterdam
“Slachtshuis vijf doet je happen naar adem’’ – NRC ★★★★★
do 6 jun 20:15 - 21:45
do 6 jun ’24
20:15 - 21:45
  • do 6 jun ’24
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Bejubeld door de pers, geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2022 en nu in Theater de Veste te zien. ‘Slachthuis vijf’ wordt vaak omschreven als anti-oorlogsboek, maar het is alles door elkaar: existentieel, hilarisch, spannend, sciencefiction en filosofisch.

Regisseur Erik Whien heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op weergaloze manier een boek naar het toneel kan brengen en het NRC schreef dan ook in een vijfsterrenrecensie over dit stuk; “een voorstelling waarin je kopje onder gaat en happend naar adem weer boven komt”.

Hoofdpersoon Billy Pilgrim is losgeraakt van de tijd. De Amerikaanse soldaat kan in 1945 door een deur stappen en in 1965 naar buiten komen. In ‘Slachthuis vijf’ zien we Billy aan de hand van gesprekken met zijn dochter Barbara en zoon Robert door het verleden, heden en toekomst schieten. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit zijn leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis.

Eten bij Toneel

Om de toneelavond fijn en gezellig te beginnen serveren we een lekkere maaltijd (shared dining) en krijg je tegelijk meer achtergrondinformatie bij de voorstelling door bijvoorbeeld een van de acteurs of regisseur. Het programma start om 18.30 en kost € 27,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Tijdens het bestelproces van je tickets, kan je ook direct reserveren voor 'Eten bij Toneel'.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Cast: Bram Suijker, Sophie Höppener en Jasper Stoop