Verzwegen Geschiedenis

HZT, Top Notch, The Black Archives en De Correspondent
vr 18 feb 20:15
vr 18 feb ’22
20:15
  • vr 18 feb ’22
    20:15
    Theaterzaal

Over bepaalde cruciale episodes uit de Nederlandse geschiedenis hebben we niet of nauwelijks op school geleerd. Terwijl die verhalen onze samenleving vormen: ze verklaren hoe die werd opgebouwd én hoe we naar elkaar kijken. 

Speciaal voor Black History Month brengt Het Zuidelijk Toneel in een unieke samenwerking met platenlabel Top Notch, The Black Archives (boekencollecties, archieven en artefacten die de nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers) en De Correspondent deze bijzondere avond.

Verwacht een mix aan verhalen, spoken word, hiphop en muziek. Uitgesproken door acteurs en muzikanten uit de stal van Top Notch. Maak kennis met Cuffy, Demerara, Boven-Digoel, Sophie Redmond, Sojourner Truth en veel meer. Allemaal personen of plaatsen in verhalen die ons perspectief doen kantelen over identiteit, geloof, gender of ras. Rode draad door de geschiedenis en deze avond is de angst die optreedt als we de Ander tegenkomen. Wanneer is die angst eigenlijk begonnen en waarom maken we iemand tot de Ander?

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Dit programma is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Rabobank.