Ayahuasca

ISH Dance Collective & Amenti MoveMeant
Een hallucinogeen drankje met experimentele hiphop door zes rasperformers
di 12 nov 20:15
di 12 nov ’19
20:15
  • di 12 nov ’19
    20:15
    Theaterzaal
    (Nog) niet verkoopbaar

Ayahuasca betekent slingerplant van de ziel. Ook is het een drank met hallucinogene eigenschappen die in ceremonies gebruikt wordt om een innerlijke, spirituele reis te maken. Over deze reizen maakte de eigenzinnige danser en choreograaf Gil Gomes Leal een voorstelling, gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Hij maakte in 2018 zelf een reis naar Peru om kennis te maken met ayahuasca. Indianenvolken uit het Amazonegebied gebruiken de drank al eeuwenlang in magisch-religieuze rituelen. De reis was een levensveranderende ervaring voor Leal en leidde tot de voorstelling ‘Ayahuasca’, waarin hij experimentele hiphop met zelfreflectie verbindt.

Met vervreemdende en soms ontregelende bewegingstaal laten zes uiteenlopende dansers het diepste van hun ziel zien. Samen maken ze de voorstelling ´Ayahuasca´, een zoektocht naar een meer gebalanceerde en geaarde staat van bewustzijn.

ISH

Een collectief van eigenwijze individuen. Sinds 2000 verbindt ISH mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, op maat gemaakte showcases en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen. ISH gelooft niet in grenzen.

ISH houdt van kunstenaars die op het hoogste niveau kunnen presteren maar ook genoeg lef hebben om buiten de lijntjes te kleuren. Door met uiteenlopende partijen zoals Het Nationale Ballet, autonoom kunstenaar Dadara of nieuwe maker Shailesh Bahorhan samen te werken ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen. ISH heeft een manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen. En belangrijker nog: het resulteert in een fantastische groepen mensen.

Powered by: ISH Dance Collective en Amenti MoveMeant

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

"Meeslepende mix van stijlen en leuke vondsten"

Parool