Nirvana’s MTV Unplugged in New York

Legendary Albums Live presenteert: Nirvana
Remake van een van de meest iconische optredens uit de rockgeschiedenis
za 18 mei 20:15 - 21:45
za 18 mei ’24
20:15 - 21:45
  • za 18 mei ’24
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Het was de ‘talk of the town’ in 1993 toen Nirvana kwam optreden in de legendarische ‘Unplugged’-serie van MTV. Dit akoestische optreden staat in ons collectieve geheugen gegrift en verovert nog steeds vele nieuwe harten. 

Op 18 november betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze een set speelden die de muziekgeschiedenis in zou gaan. Naast eigen werk speelden ze ook covers waaronder David Bowie's ‘The Man Who Sold the World’, dat naadloos paste bij de toon van de rest van de show - uitgekleed, rauw en emotioneel geladen. 

De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Helaas zou het optreden van Unplugged een van Nirvana's laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle, wat het tragische einde betekende van een van de meest invloedrijke bands van de jaren negentig. 

Legendary Albums Live presenteert de LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS) en onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van deze een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana waar ook de hits van ‘Nevermind’ en ‘In Utero’ als ‘Smells Like Teen Spirit’ een plek verdienen. Onderga het in deze voorstelling!

[ticket inclusief drankje]