Knetterend liefdesspel tussen twee onberekenbare deeltjes

Heisenberg

Theater Rotterdam (Hans Croiset en Elsie de Brauw)
16 feb
20:15
  • za 16 feb
    20:15
    Theaterzaal
    Geweest

Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandstalige bewerking van Heisenberg. Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York, London en Duitsland werd opgevoerd.

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

 

Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst.

 

In deze bewerking staan theatericonen Hans Croiset en Elsie de Brauw samen op het toneel. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter en regie van Johan Simons voeden de chemische reactie tussen deze twee. 

 

Gratis inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er om 19.15 uur een gratis inleiding plaats.
In een half uur vertelt Laura Simonse of Marieke Dijkwel meer over het creatieproces van Heisenberg. Je hoort meer over de toneelschrijver Simon Stephens, over regisseur Johan Simons en acteurs Elsie de Brauw en Hans Croiset. Natuurlijk blijft ook Werner Heisenberg niet onbesproken; de Duitse natuurkundige die in 1927 het onzekerheidsprincipe formuleerde en daarmee een revolutie ontketende in de klassieke fysica. U bent van harte welkom. 

Met gratis inleiding en kom vooraf eten in ons Theatercafé!

Eten bij toneel

Kom voor een smakelijke appetizer voorafgaand aan uw toneelbezoek bij ons eten in het Theatercafé. U zit met medebezoekers aan lange tafels die vol lekker eten staan om te delen. En wij zorgen voor een boeiend randprogramma rondom de voorstelling.
The Living, een restaurant op steenworp afstand van ons theater, kookt voor u. Jorine en haar team zorgen voor afwisselende en vooral lekkere gerechten, 100% vegetarisch en 100% biologisch. The Living staat voor creatief homemade food met groente in de hoofdrol en een verregaand duurzaamheidsbeleid op de achtergrond. Voor € 20 p.p. eet u mee.


Om 18.30 uur is ons theater geopend en vanaf 18.45 uur worden de gerechten uitgeserveerd. Wij zien u graag! Reserveren kan hier.
 

"We doen er zo godvergeten lang over voor we beseffen wie we eigenlijk zijn en dan nog weten we niet wie we zijn. Maar het accepteren van het feit dat we het niet weten, daarover gaat het stuk."
Johan Simons

Credits

In deze bewerking staan theatericonen Hans Croiset en Elsie de Brauw samen op het toneel. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter en regie van Johan Simons voeden de chemische reactie tussen deze twee.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie