Dear World

Iris Hond & Matangi Kwartet
za 4 nov 20:15 - 22:15
za 4 nov ’17
20:15 - 22:15
  • za 4 nov ’17
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal

Leonard Cohen over Iris Hond: “A great spirit revealed.”

Iris Hond vertelt haar verhaal over liefde, hoop en dagelijkse zorgen bij voorkeur niet met woorden, maar met muziek. En ze doet dat zo goed, dat niemand minder dan Leonard Cohen haar vlak voor zijn overlijden loofde met de woorden: “A great spirit revealed”.

Hij deed dit na het horen van ‘Dear World’, het album waarop de klassiek geschoolde pianiste eigen composities speelt en zingt, balancerend op de grens tussen pop en klassiek. Tijdens deze persoonlijke muziekvoorstelling brengt Iris Hond samen met het Matangi kwartet composities ten gehore van dit album, waarop ze dus haar klassieke wortels vermengt met hedendaagse invloeden. Daarnaast speelt zij ook traditionele klassieke stukken. Tussen de composities door vertelt ze over haar bewogen leven, haar liefde voor muziek en haar band met de minderbedeelden in de maatschappij.

Iris Hond (1987) begon op haar derde jaar met pianospelen. Haar talent bleef niet lang onopgemerkt en op haar veertiende verliet ze haar ouderlijk huis om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze summa cum laude slaagde. Met haar ‘vliegende vleugel’, een vleugel op wielen, bracht Iris wereldwijd mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Nog tijdens haar opleiding kreeg Iris haar eerste platencontract en verscheen haar debuutalbum.

Piano en zang: Iris Hond | Muzikale begeleiding: Matangi Kwartet en percussionist

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]