Distel

Orkater
vr 21 okt 20:15 - 21:40
vr 21 okt ’16
20:15 - 21:40
  • vr 21 okt ’16
    20:15 - 21:40
    Theaterzaal

Muzikaal familiedrama - Distel is dood. Hij stapte er zelf uit en niemand weet precies waarom. Er was geen briefje, geen verondersteld motief. Precies twee jaar later komt de familie weer bijeen en komen de verhoudingen op scherp te staan. Distel; over de verstikkende omhelzing die familie heet.

Michiel de Regt regisseert onder anderen Juul Vrijdag en Jacqueline Blom in dit muzikale familiedrama met nieuwe muziek van Roald van Oosten. De Regt won in 2007 de Ton Lutz prijs en maakte bij Toneelschuur Producties spraakmakende voorstellingen. Voor Orkater regisseerde hij eerder ‘Op de Bodem’ en de hit ‘237 redenen voor Seks’. 

Vlak na het uitkomen van de brochure werd bekend dat de rol van Kitty Courbois wegens privé-omstandigheden wordt overgenomen door Juul Vrijdag.

NRC Handelsblad ★★★★ - Woedende tirades tegen dode vader in boosaardig theaterstuk:
“wonderlijke combinaties van gedragen tekst tot fysiek spel die Distel tot een bijzondere vorm van muziektheater maken. Een Requiem, boosaardig en heilig tegelijk”
“Regisseur Michiel de Regt kiest voor een groteske, fysieke speelstijl.”
“Extreem spel toot Colt die in een ijzingwekkende scène vaderliefde verbindt met keiharde straf”

Noord Hollands Dagblad - ‘Distel’ is een prettig gestoord geheel:
“De acteurs munten uit in idiote tics (…)malle constructies, buitengewoon knap gespeeld.”
“Een eenvoudig gezinsdrama, al schrijft Rob de Graaf altijd prachtige teksten en staan er nu ook weer mooie, schurende zinnen in zijn stuk. Gelukkig heeft Michiel de Regt er een prettig gestoord, muzikaal en absurdistisch geheel van gemaakt”
“Roald van Oosten en zijn bandleden hebben een dodenmis geschreven waarin ze het ‘Kyrie’ en het ‘Agnus Dei’ nonchalant verbinden met retro-elektronica en melancholieke songs, mooi gezongen en gespeeld.”

Volkskrant ★★★:
“De acteurs zijn fijn op dreef”
“Roald van Oosten en bandleden maken er een wat zij adequaat noemen ‘dansbare dodenmis’ van”

Theaterkrant:
“Sfeerbepalend is de muziek van Roald van Oosten. Zijn nummers geven de lucht en energie, waar Distel zo om vraagt. (…) Het zijn mooie, intense momenten”

Theaterinspiratie - 'Distel' ontwikkeld zich spanningsvol doch behouden:
"De prachtige melancholische muziek en de rol die het portret van Distel speelt geven inzicht in de rouw van deze vier mensen."
"Jan-Paul Buijs is absoluut de drager van het stuk door zijn humor, zijn sterke fysiek en de zichtbare ontwikkeling die zijn personage doormaakt."

Martin Hendriksma:
“Poëtische en snedige tekst, met ballen gespeeld en zeer vindingrijk geregisseerd.”

Credits

Credits:

  • Regie: Michiel de Regt
  • Tekst: Rob de Graaf
  • Spel: Jacqueline Blom, Jan-Paul Buijs, Mattias van de Vijver en Juul Vrijdag
  • Muziek: Roald van Oosten
  • Muzikanten: Roald van Oosten, David Corel, Bo Koek en Bart Hoevenaars

[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]