Een coming of age voor Bejaarden

Paul R. Kooij, Joke Tjalsma en Maurits van den Berg
do 17 mrt 20:15 - 21:25
do 17 mrt ’16
20:15 - 21:25
  • do 17 mrt ’16
    20:15 - 21:25
    Theaterzaal

Als de vonk van de liefde opnieuw overslaat
Na het succes van BERG&BOS met 'Drive-in' (genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakerprijs 2014) is er nu 'Een coming of age voor bejaarden', een voorstelling met o.a. Paul R. Kooij en Joke Tjalsma. Twee onbekenden ontmoeten elkaar bij een bankje aan de rand van een bos. Ze raken in gesprek. Eerst beleefd en oppervlakkig, geheel volgens de wetten van de sociale etiquette. Maar naarmate hun gesprek vordert, blijken de twee veel met elkaar te delen. Veel lief. Maar ook veel leed. Verlies. En rouw. Het gesprek wordt steeds intiemer en de twee komen dichter en dichter bij elkaar. Té dicht voor de gemiddelde zondagmiddag, althans dat vindt de vrouw. Ze probeert de man op afstand te houden, maar dan komt ze er ineens achter dat ze hem veel beter lijkt te kennen dan ze ooit had vermoed.

BERG&BOS bestaat uit acteur Maurits van den Berg  en schrijver Rik van den Bos. Eens per jaar bundelen zij hun krachten, delen ze hun ervaringen en maken ze theater. Voor Een coming of age… werken zij samen met acteurs Paul R. Kooij (o.a. Anne, RO Theater en Ja zuster, nee zuster), Joke Tjalsma (o.a. theatergroep Carver en de films Iep! en Aanmodderfakker) en de jonge actrice Yara Alink. 'Een Coming of age voor bejaarden' is net als Drive-in een voorstelling waarbij videodesign, een veelzijdig decor en een inventief gebruik van muziek een belangrijke rol spelen. Deze muziek is van de hand van Jan Groenteman (schreef nummers voor o.a. Paul de Leeuw en Glennis Grace)en Keez Groenteman( o.a. Lola Kite en Jacco Gardner). De voorstelling wordt geregisseerd door Eva Line de Boer, winnares van de ITs Ton Lutz Award 2014 voor de beste regie met haar voorstelling Euphoria.

  • Concept: Maurits van den Berg & Rik van den Bos
  • Tekst: Rik van den Bos
  • Regie: Eva Line de Boer
  • Spel: Paul R. Kooij, Joke Tjalsma en Maurits van den Berg
  • Muziek: Jan Groenteman

Recensies

  • “Ontroerende coming of age weergaloos gespeeld” – Parool ★★★★☆
  • “Een tekst vol levenswijsheid” – NRC ★★★★☆
  • “Rik van den Bos schrijft zinnen om verliefd op te worden.” – Volkskrant ★★★★☆
  • “Mooie, universele show over liefde en pijn” – Haarlems Dagblad ★★★★☆
  • “Het is bewonderenswaardig hoe goed deze dertigers zich hebben ingeleefd in het leven van mensen die twee keer zo oud zijn.” – Scenes ★★★★☆

[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Pop-up restaurant: Storie Italiane di cibo
PerCaso foodatelier presenteert in ons pop-up restaurant een reeks bijzondere Italiaanse 'eetverhalen'. Deze ‘Storie Italiane di cibo’ zijn heerlijke zinnenprikkelende proeverijen en menu’s uit de kooktraditie van Zuid- en Noord-Italië, samengesteld door Antonella Petrai, archicook van perCaso foodatelier.

U kunt wekelijks kiezen uit een wisselende kaart, met proeverijen, menu’s en desserts. Het restaurant is iedere donderdag t/m zaterdag geopend vanaf 18.00 uur. Reserveren kan via eten@theaterdeveste.nl o.v.v. uw naam, contactgegevens, het aantal personen en de datum.