KALEIDOS

Supersoakers, DeRonde/Deroo, DroomDit e.a.
za 7 okt 20:15 - zo 8 okt 01:00
za 7 okt ’23
-
zo 8 okt ’23
Vanaf 20:15
  • za 7 okt ’23
    -
    zo 8 okt ’23
    Vanaf 20:15
    Grote foyer

Kom naar de Kaleidos Play Nights waar we zingende konijnen uit hoge hoeden toveren en ‘down the rabbithole’ gaan. Waar we kunst, theater en uitgaan met elkaar vermengen. Waar je van tevoren niet precies weet wat je gaat meemaken. En als het goed gelukt is, dan weet je dat achteraf nog steeds niet precies.

Verwacht een uitgesproken avond met een bijzondere voorstelling, vervreemdende (kunstzinnige) dwarsverbanden, performances op onverwachtse plekken en talentvolle DJ’s.

Programma 

Het programma start om 20:15 uur: Theatercollectief DeRonde/Deroo neemt je mee in hun poëtische, absurde fysieke theaterwereld in twee voorstellingen. Eerst _After The Echo_: een glitterode aan de melancholie, een prachtig cinematisch stuk dat 'Best of Fringe Amsterdam 2021' won. Hierna volgt _It really hurts when your head hits the concrete_: verwacht een beeldenstorm die leest als een gedicht en die je langs acrobatische virtuoze hoogtepunten laat komen. You're in for a treat. En dat is nog maar het begin. Nadat DeRonde/Deroo de avond openenen zullen jonge Nederlandse bandjes het overnemen. The Super Soakers maakt politiek beladen postpunk. De band DroomDit is een soort avant-garde Spinvis ondersteund door zware teksten, rauwe elektronische beats en dromerige gitaarriffs. 

Dan pluggen we de draaitafels in, waar Pyke zichzelf zal bewijzen in een verfrissende mix van RnB, hiphop en house. Als je dan nog niet moe bent zorgt ba.s.tia.n daar wel voor; zijn mix van alles en nog wat zal je weg laten dromen terwijl we de zondag in glijden. 

Rondom de DJ's hebben we nog twee shortfilms te tonen. CLEAVED is een shortfilm van theatercollectief BAMBAMBAM, dat gaat over de keuze om te leven. Als we altijd zouden kunnen sterven, is leven dan een bewuste keuze? Monte Torcola is een shortfilm van Wim Landuyt en Merlijn Lamsens. Het beklimmen van een berg. Een film over het overwinnen van fysieke barrières en de persoonlijke introspectie.

 

Note: het eerder aangekondigde optreden van n00b gaat helaas wegens ziekte niet door.