As you like it (8+)

De Toneelmakerij & Circus Treurdier
zo 11 dec 14:30
zo 11 dec ’22
14:30
  • zo 11 dec ’22
    14:30
    Theaterzaal

‘As you like it’ neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware. Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen. Met stiekem zoenen bij de bosjes, vakantieliefdes en gebroken harten. Een theatervoorstelling om met de hele familie van te smullen.

Hier wil je met je hele familie naartoe! Een Shakespeariaanse romcom over de voor- en nadelen van verliefd zijn. Twee geweldige en spraakmakende Nederlandse theatergezelschappen, De Toneelmakerij en Circus Treurdier, maken een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van deze beroemde liefdeskomedie van Shakespeare. Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?


Als ik verliefd zou zijn, 
zou ik dat niet eerst twintig dagen, als geheimpje bij me dragen. 
Dat zorgt alleen maar voor problemen. 
Ik zou meteen verkering vragen. 
Nee, verkering nemen. 
Dan pakte ik je bij je hand en trok je met me mee. 
We liepen heerlijk op het strand en zwommen in de zee. 
Ik zou één ijsje kopen, dat we samen zouden eten. 
Als ik verliefd zou zijn, dan zou ik het wel weten. 

Credits

tekst: William Shakespeare en Circus Treurdier (Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen) | regie: Paul Knieriem | spel: Myrthe Huber, Wart Kamps, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Rop Verheijen, Alicia Boedhoe en Vince van Neer | dramaturgie: Paulien Geerlings | muziekontwerp: Peter van Rooijen, Jan-Paul Buijs en Wessel Schrik