De VAK lunchpauzeconcert (live + livestream)

Round Square Quintet
Klassieke schoonheid in rauwe jazz
di 29 mrt 12:00
di 29 mrt ’22
12:00
  • di 29 mrt ’22
    12:00
    Theatercafé

Let op: dit concert is geannuleerd. Kaartkopers zijn op de hoogte gebracht.

Alle bandleden van dit kwintet zijn ook componisten. Round Square is de titel van een werk van de drummer Friso Van Wijck. Het nummer is een schijnbaar onmogelijke combinatie en precies dit wil het kwintet met zijn muziek: vrijheid binnen strakke compositorische lijnen, orde in chaos, elektronica in akoestiek en klassieke schoonheid in rauwe jazz. Ronder kan een vierkant niet worden.

 

De band bestaat uit:

VAKdocent Stephanie Francke - sopraan- en altsax
Bert Lochs - trompet, flugelhorn, EVI
VAKdocent Ed Baatsen -  piano, Rhodes
Alessio Bruno - contrabas
Friso van Wijck - slagwerk

 

Het Lunchpauzeconcert

Elke maand is er traditiegetrouw een VAK Lunchpauzeconcert. Theater de Veste en De VAK zijn een samenwerking gestart en vanaf maart 2021 vinden de concerten plaats in het Theatercafé van Theater de Veste.

De live concerten worden in eerste instantie exclusief aangeboden aan de oudere en/of minder mobiele Delftenaren. De afgelopen lockdown zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Al ons andere trouwe publiek zal kan live online kijken en luisteren naar de concerten via YouTube. Kaarten voor het concert zijn te koop via Theater de Veste voor € 5,00. Bij het concert zit een lunch inbegrepen die na afloop van het concert plaatsvindt, in aanwezigheid van de muzikanten.