Unseen

Jakop Ahlbom Company
"Ahlboms sublieme universum" - de Volkskrant ★★★★
za 19 feb 20:15
za 19 feb ’22
20:15
  • za 19 feb ’22
    20:15
    Theaterzaal

Als je nog nooit een voorstelling van deze maker hebt gezien, moet je zeker gaan kijken. Wij zijn groot fan! Als geen ander weet Jakop Ahlbom van theater een visueel spektakel te maken, zijn voorstellingen zijn internationaal bejubeld en onderscheiden met theaterprijzen. De mix van slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects maakt zijn werk uniek.

In ‘Unseen’ zien we een jonge vrouw die is vastgelopen in haar relatie. De komst van een inbreker geeft haar leven een nieuwe impuls, maar zet de relatie met haar man nog meer onder druk. Weet de inbreker onzichtbaar en uit het zicht van de man te blijven? ‘Unseen’ is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’.

 

  • NRC ★★★★☆: "Het draaiende decor geeft steeds een kijkje in een andere kamer. De spelers klimmen door ramen of komen plots uit de koelkast. Dit gebeurt in de kenmerkende stijl van Ahlbom, waarbij uitputtende fysieke acts, dans en illusies met elkaar vervlochten zijn. Die momenten zijn vaak poëtisch, zien er fantastisch uit en verrassen. Sterk zijn de acrobatische toeren van de inbreker, maar ook de soberdere choreografieën als de man en de vrouw nader tot elkaar komen." Elisabeth Oosterling
  • de Volkskrant ★★★★☆: "In Ahlboms sublieme universum vertolken Silke Hundertmark, Reinier Schimmel en Jakop Ahlbom zelf de drie rollen. Ze doen dat met een uiterst precieze timing, aangrijpende dans, adembenemende bewegingspatronen, uitgevoerd door soepele lichamen die als leden poppen om elkaar wentelen. In een fraai klankdecor van opera tot jazz verdwijnen ineens deuren en zien we zinsbegoochelende taferelen." Hein Janssen
  • Theaterkrant: "... het vakmanschap, de precisie op alle niveaus, de bijzondere vondsten, het dwingt onverminderd respect af en maakt dat je steeds weer geboeid blijft kijken."

 

[toegangsprijs inclusief drankje]