za 25 jan 19:30 - 22:00
Onstuimig muziektheater voor alle leeftijden

Back to Oz

Het Filiaal theatermakers, Slagwerk Den Haag e.a. (8+)
25 jan ’20
19:30 - 22:00
  • za 25 jan
    19:30 - 22:00
    Theaterzaal

In 'Back to Oz' zit alles wat een spectaculaire voorstelling nodig heeft. Het Filiaal theatermakers presenteert een unieke combinatie van live film, theater en muziek in één voorstelling.

Met een nieuwe tekst gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band, een cameraman op de vloer en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

Als in de tv studio tijdens een uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Steenweg. Maar komt ze ooit nog terug?

Stukje geschiedenis

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Frank L. Baum overleed, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is één van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren.

Uit de pers

“Vindingrijke Back to Oz kan bogen op geweldige acteursploeg”★★★★☆ Volkskrant

“Back to Oz is feestelijk, hartverwarmend familietheater dat duidelijk door iedereen met bakken liefde is gemaakt.” – Keuze van de criticus Theaterkrant

“Prachtige muziek, uitzinnig spel, prachtige zang en fraaie live gefilmde animatie” – ★★★☆☆ Scènes

“De kracht en passie in het spel van Henke Tuinstra zijn werkelijk fenomenaal.” – ★★★★☆ Theaterparadijs

Credits

tekst: Don Duyns | regie: Monique Corvers | compositie: Gábor Tarján | videobeeld: Ramses Graus | spel: Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Maurits van den Berg, Ramses Graus, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham, Barend van Daal en Rosita Segers | Slagwerk Den Haag: Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs en Lodewijk Bles | K.O. Brass: Kobi Arditi (trombone), Romain Bly (trompet), Koen Smits (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn) en Patrick Votrian (tuba)

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie