Met Meral Polat (o.a. de Luizenmoeder) en tangokoning Carel Kraayenhof

Lost Tango

Orkater, Via Berlin & Ragazze Quartet
1 okt
20:15

Samen maken ze bijzondere muziektheatervoorstellingen. Met ‘Lost Tango’ vieren Orkater, Via Berlin en het Ragazze Quartet het 10-jarig jubileum van Via Berlin. De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Extra feestelijk is dat het geroemde tango-trio van Carel Kraayenhof meespeelt.

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu te verroesten aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

 

Befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof

Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet - een gebruikelijke samenstelling voor tango. In ‘Lost Tango’ bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

 

 

 

Credits

regie: Ria Marks | tekst: Sophie Kassies | zang, spel en muziek: Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en het Ragazze Quartet | dans: Jarek Kruczek en Maarten Krielen
|choreografie: Pim Veulings | composities: Astor Piazolla en Julián Peralta

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie