Wetenschap voor nieuwsgierige kinderen

Kindercollege (8+)

Sneller gamen met Quantum Internet?
1 dec
13:30
  • za 1 dec
    13:30
    Op locatie
    Geweest

In welke wereld gaan we leven met de quantum computer?


Computers en een internet dat heel anders werkt dan alles wat we nu gebruiken. Gebaseerd op natuurkunde van kleine deeltjes, natuurkunde die zelfs Albert Einstein maar lastig vond. Wat heeft die quantum computer voor ons in petto? Dr. Julia Cramer is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de quantum computer. Ze neemt jullie mee in de wereld van de qubit waar "iets" tegelijk "iets anders" kan zijn.

Interactieve lezingen voor nieuwsgierige kinderen
Aansprekende onderwerpen worden door wetenschappers van onder andere TU Delft uitgelegd in leuke en leerzame colleges. Elke middag bestaat uit een lezing en gaan de kinderen zelf aan de slag. Een kinderredactie bepaalt steeds de onderwerpen. De colleges worden georganiseerd met Stichting Klassewerk en zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

 

 

Let op: dit kindercollege vindt op locatie plaats en ook is eenmalig de aanvangstijd vervroegd naar 13.30 uur. Het is mogelijk aldaar een toegangskaartje te kopen. Dit kan alleen contant en het liefst gepast betalen.

Het adres:

Sultan Ahmed Moskee
Duke Ellingtonstraat 201
2625 GC Delft

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie