ART

Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom
Ruzie over een wit vierkantje zet vriendschap op scherp
di 28 mei 20:15 - 21:35
di 28 mei ’19
20:15 - 21:35
  • di 28 mei ’19
    20:15 - 21:35
    Theaterzaal

‘Art’ is een komedie over vriendschap en wat er gebeurt als die onder druk komt te staan. In deze hagelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van de drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Nu moet blijken of hun vriendschap echt is of toch slechts een illusie.

Als Serge zijn nieuwste kunstaankoop aan zijn vrienden Mark en Ivan laat zien reageren zij niet zoals hij verwacht. Hij is verguld van het nieuwe kunstwerk, zij verklaren hem voor gek dat hij een fortuin heeft uitgegeven aan een compleet wit schilderij met een paar witte diagonale lijnen. De drie vrienden belanden in een verhitte discussie. Als hun argumenten steeds persoonlijker worden gebruiken ze het schilderij als excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. En zetten daarmee hun vriendschap van vijftien jaar op het spel.

‘Art’ is een van de meest bekende en succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. En verschillende keren onderscheiden, waaronder met een Laurence Olivier Award en Tony Award voor Best Play en een Olivier Award voor Best Comedy.

Credits

tekst: Yasmina Reza | vertaling: Coot van Doesburgh | regie: Paula Bangels | spel: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom