Mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen

Le Bal

Jakop Ahlbom Company
za 11
mei

Jakop Ahlbom zet dit keer zijn unieke mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is. In danslokaal Le Bal (geïnspireerd op Ettore Scola’s film ‘Le Bal’) komen en gaan de mensen, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. Met opnieuw live muziek van Alamo Race Track!

Onderdeel van:
Festival Visuals

Vijftig jaar sociale en politieke geschiedenis samengebald in één Parijse nacht. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd. ‘Le Bal’ omspant een periode van honderd jaar: de voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties en wervelt zich door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu.

 

Jakop Ahlbom laat zich inspireren door Ettore Scola’s film ‘Le Bal’ uit 1983. De theatermaker zet zijn herkenbare theatrale mix in om te laten zien hoe we de afgelopen honderd jaar (samen)leefden, hoe we door de eeuwen heen altijd op zoek zijn naar liefde en geborgenheid en hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie