Le Bal

Jakop Ahlbom Company
Mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen
za 11 mei 20:15 - 22:45
za 11 mei ’19
20:15 - 22:45
  • za 11 mei ’19
    20:15 - 22:45
    Theaterzaal

Jakop Ahlbom zet dit keer zijn unieke mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is. In danslokaal Le Bal (geïnspireerd op Ettore Scola’s film ‘Le Bal’) komen en gaan de mensen, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. Met opnieuw live muziek van Alamo Race Track!

Een danslokaal. De plek waar iedereen alles kan loslaten, en zich kan overgeven aan de roes van het moment. Terwijl er buiten een eeuw aan ons voorbij trekt, proberen de bezoekers van het danslokaal de realiteit buiten te houden en hun dromen te volgen.

‘Le Bal’ neemt het publiek mee op een nostalgische reis, waarin de culturele, sociale en politieke veranderingen van de afgelopen eeuw steeds voelbaar zijn. De voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties en het vrouwenstemrecht en wervelt zich door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu. In een betoverende fysieke voorstelling vol humor en live muziek worden verhalen over liefde en passie, jaloezie en verraad, wanhoop en hoop verteld.
 

Onderdeel van