Over verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde

Noem het maar liefde

Toneelgroep Maastricht (Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger e.a.)
12 apr
20:15
 • vr 12 apr
  20:15 - 22:25
  Theaterzaal
  Geweest

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

 

De voorstelling speelt zich af in een hotel. In songs en scènes worden ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages van jong tot oud, van rijk tot arm. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar de echte liefde.

 

Arthur Schnitzler schreef met Reigen een fraai geconstrueerde reeks ontmoetingen tussen man en vrouw, een dwarsdoorsnede van het Wenen anno 1900. Hij toonde hoe inwisselbaar relaties zijn, hoe eenzaam de mens. Het stuk werd bij opvoering verboden en werd één van de grootste schandaalstukken van de 20e eeuw. Ilja Leonard Pfeijffer verplaatst de setting naar het heden en laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde anno nu. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

 

Recensies: 

 • De Volkskrant, Hein Janssen *****: “Een feest van een voorstelling” (...) “Geweldig ensemble leeft zich uit in seks, liefde en getob over intermenselijke verhoudingen.” (...) “Pfeijffers tekst is een geraffineerde mix van plastische beschrijvingen van naargeestige, seksuele uitspattingen en plechtstatige statements over de liefde.”
 • NRC, Kester Freriks ****: “Noem het maar liefde biedt een eclectische kijk op liefde en verlangen.” (...) “Regisseur Michel Sluysmans geeft uitstekend vorm aan Pfeijffers tekst.” (...) “Noem het maar liefde is zowel hartenkreet als een briljante pastiche op Reigen uit het fin de siècle.”
 • De Limburger, Jos Prop ****: “Fraaie liefdesmarathon van Toneelgroep Maastricht.” (...) “Hilarische, vileine, maar ook poëtische tekst.” (...) “Wervelende voorstelling.”
 • Trouw, Sander Hiskemuller ***: “De scènes zijn door regisseur Michel Sluysmans daarentegen vol schwung aan elkaar gelast: de acteurs spelen tussendoor rocknummers en maken er als band een feestje van.” (...) “Ilja Leonard Pfeijffer toont zich de ware romanticus.”

Kom vooraf eten in ons Theatercafé!

Eten bij toneel

Kom voor een smakelijke appetizer voorafgaand aan uw toneelbezoek bij ons eten in het Theatercafé. U zit met medebezoekers aan lange tafels die vol lekker eten staan om te delen. En wij zorgen voor een boeiend randprogramma rondom de voorstelling. Voor € 20 p.p. eet u mee.


Om 18.30 uur is ons theater geopend en vanaf 18.45 uur worden de gerechten uitgeserveerd. Wij zien u graag! Reserveren kan via: eten@theaterdeveste.nl 

Credits

tekst: Ilja Leonard Pfeiffer | regie: Michel Sluysmans | dramaturgie: Paul Slangen | muziek: Viktor Griffioen | spel: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan-Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen en Elisabeth De Loore

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie