15 scènes, 15 personages, 15 keer seks

Noem het maar liefde

Toneelgroep Maastricht (Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger e.a.)
vr 12
april

Muziektheater over verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen in een nieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer.

Vijftien scènes, vijftien personages, vijftien keer seks. Geïnspireerd op Arthur Schnitzlers ‘Reigen’ laat Pfeijffer op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de seksuele moraal anno nu en vraagt zich met regisseur Sluysmans af: wat is de betekenis van liefde en lust in een wereld waarin niets meer is wat het lijkt?

De liefde gaat voorbij aan rangen, standen, leeftijd, of praktische bezwaren. Op het terrein van de liefde is alles mogelijk. Het is de enige plek waar de mens echt vrij is en kan zijn wie hij had willen worden. De liefde is immers een fictie die zich niets aantrekt van de werkelijkheid. Geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900) laat Pfeijffer op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de sexuele moraal anno nu. In scènes en liederen wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde.

 

Credits

tekst: Ilja Leonard Pfeiffer | regie: Michel Sluysmans | dramaturgie: Paul Slangen | muziek: Viktor Griffioen | spel: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan-Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen en Elisabeth De Loore

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten