Design, technologie, wetenschap & food

Technisch diner door EAT ART collective

7 gangendiner, van Gouden Eeuw naar eten in de toekomst
22 mrt
19:00
  • vr 22 mrt
    19:00
    Theatercafé
    Geweest

Delft staat in 2019 in het teken van de Gouden Eeuw. Daarom neemt het Rotterdamse EAT ART collective ons deze avond mee op een reis door de tijd. Tussen 7 gangen door word je meegenomen in een theatrale vertelling over wat technologische ontwikkeling voor onze manier van leven en eten heeft betekend of gaat betekenen. Het bevragen van eten, en alle systemen daar omheen, staat namelijk centraal in het werk van het collectief.

Een avondvullend themadiner waarin de weelde van de Gouden Eeuw overdadig aanwezig zal zijn en waar aan het eind alle deuren openstaan voor het verbeelden van nieuwe gloriedagen.

De avond belooft een interactieve en tevens zeer smakelijke eetbeleving op te leveren, waarin we o.a. ervaren hoe technologie ons hielp van jagen en verzamelen naar landbouw en veeteelt. Hoe later ook ontwikkeling van de medische wetenschap zijn invloed had. Hoe specialismen, en de veel recentere mechanisatie en industrialisatie, het ons mogelijk maakte om steeds meer tijd te vervullen met andere bezigheden.

 

Hierin herbeleven we niet alleen de steeds grotere rol van technologie in voedsel(productie), maar ontdekken we op speelse wijze ook de morele en praktische dilemma’s die daarmee gepaard gaan OF waarom bepaalde technologie eigenlijk zijn intrede deed. Een route die loopt langs vragen over schaarste, welvaart, vertrouwen, veiligheid, ontvreemding en – onvermijdelijk – de toekomst.

 

Kortom: deze wil je niet missen! 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie