Prachtige tekst van prijswinnende Judith Herzberg

Kras

Toneelschuur Producties I Paul Knieriem
za 1
december

Kras is een toegankelijk en herkenbaar familieverhaal in alledaagse taal. Een mooie, poëtische toneeltekst van Judith Herzberg. Een indrukwekkende cast met o.a. Malou Gorter (Borgen) en meervoudig Theo d’Or winnares Marlies Heuer vertelt het verhaal van een steeds eenzamer wordende oude vrouw. Wiens kinderen vooral met zichzelf bezig zijn.

 

Zijne Majesteit de Koning reikt donderdagmiddag 29 november in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Prijs der Nederlandse Letteren uit aan de Nederlandse dichter, proza- en toneelschrijver Judith Herzberg.

Judith Herzberg ontvangt in november de Prijs der Nederlandse Letteren 2018

Elke nacht haalt een insluiper het hele grachtenpand van Ina, een gescheiden vrouw van tegen de 70, overhoop. Er wordt wonderlijk genoeg niets vermist. Is er wel sprake van een inbraak?

 

In ieder geval krijgt Ina nu elke dag haar kinderen te zien: de ongetrouwde dochter Do die altijd voor iedereen klaar staat en dat wil weten ook; de zoons William en Theo die huwelijksproblemen hebben en de jongste zoon Manfred die zich druk maakt over het milieu en wat alles kost. Over hun moeder maken zij zich geen echte zorgen, daarvoor zijn ze te zeer vervuld van hun eigen problemen.

 

Judith Herzberg: ‘’Uiteindelijk gaan zowel mijn gedichten als mijn toneelstukken misschien vooral over hoe stom alles in de wereld is geregeld, hoeveel misverstanden er bestaan, hoe verkeerd alles altijd weer uitpakt, maar ook hoe grappig alles is. Hoe goed bedoeld het vaak ook is, mensen doen elkaar toch maar de raarste dingen aan.’’

Credits

regie: Paul Knieriem | tekst: Judith Herzberg | spel: Samora Bergtop, Jan-Paul Buijs, Tjebbo Gerritsma, Malou Gorter, Marlies Heuer, Piet Kooij, Keja Klaasje Kwestro, Lindsay Zwaan

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten