Een dancing docu-comedy door Jopie (88) en Minou Bosua (48)

Moeder mag niet dood

Minou en Jopie Bosua
21 nov
20:30
  • wo 21 nov
    20:30
    Theatercafé
    Geweest

"We willen graag iets worden wat we niet willen zijn.’ Oud. Met dit belangrijke inzicht over ouderdom stelt Minou Bosua in Moeder mag niet dood alle negatieve beeldvorming over oud zijn ter discussie. De dancing docu-comedy – zoals ze het zelf noemt – is een vrolijke les in levensdrift en loopt over van bewondering voor de lang levenden. Maar het is ook een fascinerend portret van een dochter en haar verhouding met haar moeder." Theaterkrant

Moeder Jopie heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Ze is alleen vergeten wanneer

Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor 1 levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten. Dochter gaat ondertussen opzoek naar het punt waarop de belofte ooit is gedaan. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter?

Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat vaak gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde.

Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan.

Credits

‘Moeder mag niet dood’ wordt ontwikkeld i.s.m. met filmmaker Maasja Ooms (van o.a. Alicia , winnaar jury prijs IDFA 2017).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie