Dekking Hoog

Patrick Laureij
di 8 nov 20:15 - 21:45
di 8 nov ’16
20:15 - 21:45
  • di 8 nov ’16
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal
Gortdroge en beeldende observaties van stand-up Rotterdammert - Afgelopen seizoen nog met de try-out in het Rietveld Theater en nu klaar voor de grote zaal van Theater de Veste: Patrick Laureij. Hij is een veelbelovende stand-upper. Uit Rotterdam, en dat hoor je. In ‘Dekking Hoog’ deelt hij zijn gortdroge en beeldende observaties met u. Laureij verzorgde al eens het voorprogramma van Theo Maassen en won zowel de jury- als de publieksprijs op Cameretten 2013. “Een sympathieke en innemende persoonlijkheid”, aldus de jury.
 
[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]

de Volkskrant, 23 mei 2016 (Joris Henquet, ****)
Laureij biedt geraffineerde comedy en ontroering ineen
Sommige mensen zijn op een authentieke manier grappig en Patrick Laureij is er daar één van. (…) Hij blijkt een fijnbesnaarde stand-upcomedian te zijn, die zijn onderwerpen telkens van originele invalshoeken voorziet. Hij zorgt voor hilariteit met verhalen over afkoelen in de Hema, blozen in de klas en een roos kopen voor je vriendin. Het contrast tussen stoer en gevoelig wordt gretig uitgespeeld. ‘Dekking hoog’ heeft een prachtig slotverhaal waarin Laureij vertelt hoe hij voor het eerst door zijn moeder werd achtergelaten in de peuterspeelzaal. Het herkenbare gegeven van een kind dat bij zijn moeder wil blijven wordt geestig nagespeeld door een grote kerel. Het is geraffineerde comedy en ontroering ineen.

De Telegraaf, 23 mei 2016 (Esther Kleuver, ***)
Ruwe diamant van de stoep
Een stoere Rotterdamse gozer van de straat is hij; van het type ruwe bolster, blanke pit. (…) Aandoenlijk is hij wanneer hij vertelt hoe ongemakkelijk hij zich op school voelde als hij erop betrapt werd weer eens niet op te letten. En zo laveert hij voortdurend tussen zijn harde en zijn meer kwetsbare kant. (…) Hij zou zeker gebaat zijn bij een strakke regie. Tegelijkertijd is deze comedian een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes van moet wegslijpen. Want Laureij moet vooral zijn authentieke zelf blijven en zijn verfrissende geluid laten horen.