Kindercollege: circulaire techniek stopt de afvalstroom (8+)

Ing. Peter Berkhout
Wetenschap voor nieuwsgierige kinderen
za 13 apr 12:30
za 13 apr ’19
12:30
  • za 13 apr ’19
    12:30
    Op locatie

Waarom worden er zo weinig oude plastic flessen gebruikt voor nieuwe? En hoe zit dat met beton? De afvalberg wordt groter en groter, maar de technische oplossingen om afval tegen te gaan worden in Delft uitgedacht. Peter Berkhout laat ons zien dat we van oud plastic nieuw plastic kunnen maken. Nu alleen nog aan de hele wereld vertellen!

Belangrijk nieuws: de locatie en aanvangstijd zijn aangepast

  • Locatie: Sultan Ahmet Moskee, Duke Ellingtonstraat 201 in Delft
  • Aanvangstijd: 12.30 uur


“De generatie die het echt anders kan doen”


Onderzoeker Peter Berkhout van de TU Delft laat tijdens het college zien hoe je van oud plastic nieuw plastic maakt. Peter Berkhout: “Er wordt weinig plastic opnieuw gebruikt. Dat is best raar want de berg met afval wordt groter en groter. Op de universiteit bedenken we technische oplossingen om afval tegen te gaan. Met veel overtuiging geef ik dit college aan kinderen op deze locatie in Delft. Dit is tenslotte de generatie die het écht anders kan doen.”
 

Interactieve lezingen voor nieuwsgierige kinderen

Aansprekende onderwerpen worden door wetenschappers van onder andere TU Delft uitgelegd in leuke en leerzame colleges. Elke middag bestaat uit een lezing en gaan de kinderen zelf aan de slag. Een kinderredactie bepaalt steeds de onderwerpen. De colleges worden georganiseerd door Stichting Klassewerk & Theater de Veste en zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.