Dialoogavond Keti Koti - Dia di Lucha pa Libertat

CANIDREAM & Theater de Veste
Gratis entree, inclusief eten, wel van te voren aanmelden via deze website
vr 30 jun 18:00 - 22:00
vr 30 jun ’23
18:00 - 22:00
  • vr 30 jun ’23
    18:00 - 22:00
    Theatercafé

In het weekend waar in Delft en de rest van het land de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd, presenteert CANIDREAM in samenwerking met Theater de Veste op 30 juni in het theater een inspirerende avond met onder meer oral history, een lezing, gezamenlijk eten en live muziek.

Op vrijdag 30 juni wordt in Theater de Veste een speciale avond georganiseerd om samen te delen en verbinding te maken. Waarbij verschillende sprekers elk op eigen wijze hun verhalen delen over het slavernijverleden. Ze dagen ons uit om dieper na te denken over de impact van dit verleden en om kritisch te reflecteren op hoe deze erfenis nog steeds doorwerkt in onze samenleving. Ook is er een presentatie van de eerste uitkomsten van het onderzoek naar het slavernijverleden van Delft. Er is live muziek met een speciaal optreden door Glenn Weisz Orchestra. Het orkest zal Kaseko ten gehore brengen, waarbij het publiek wordt ondergedompeld in de levendige en feestelijke sfeer van deze Surinaamse muziekstijl. Er wordt eveneens een gezamenlijke Heri Heri maaltijd genuttigd. Heri heri wordt beschouwd als een culinaire erfenis van de slavernijperiode in Suriname.

Programma

  • 17.30 uur - Inloop
  • 18.00 - 22.00 uur - Programma

De entree, inclusief eten, is gratis van deze avond. Vanwege de beperkte capaciteit moet er van tevoren wel worden gereserveerd.