Bullet-Ray

Heavy Strings

Anneke van Giersbergen
Metal klassiekers in een semi-klassiek jasje
do 18 jan 20:15 - 21:45
do 18 jan ’24
20:15 - 21:45
  • do 18 jan ’24
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Afgelopen seizoen stond deze geweldige zangeres en muzikale kameleon in een tot de nok toe uitverkocht Theater de Veste. Toen stond de muziek van Kate Bush centraal, in dit nieuwe theaterconcert gooit ze het over een compleet andere boeg. 

Ter ere van het 40-jarig bestaan van Metallica vroeg talkshow M of Anneke ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking waarna het idee voor een nieuwe samenwerking geboren was. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk nummers van haar persoonlijke helden van Mastodon: ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen. Anneke van Giersbergen was jarenlang de leadzangeres van de internationaal beroemde metalband The Gathering en stal eveneens de show bij het tv-programma ‘Beste Zangers’.

Uit de Pers: 

  • Trouw (★★★★) over 'Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush': "Het beste van twee werelden. Lekker naar de songs van Kate Bush luisteren, maar ook verrast worden door de twist die de Brabantse aanbracht. Anneke van Giersbergen zingt soms mooier dan Kate Bush zelf". 

[toegangsprijs inclusief drankje] 

Credits

Zang: Anneke van Giersbergen. Piano: Ruud Peeters. Viool: Joanna Czaj en Ewelina Peeters. ALtviool: Paloma Ortas. Cello: Stanislav Degtyarev.