Julian Maiwald

De Eindtijd Revue

Urland - KALEIDOS
vr 17 nov 20:15
vr 17 nov ’23
20:15
  • vr 17 nov ’23
    20:15
    Theaterzaal

Na het succes van ‘De Gabber Opera’ bestormt URLAND de schouwburg met een groteske meta-show over het einde der tijden. Indachtig hun motto ‘wanhoop doet leven’ vraagt URLAND zich af: hoe leren we te wanhopen? Hoe bereiden we ons voor op het einde? 

De apocalyps duikt in de geschiedenis van de mensheid steeds weer op en lijkt daarmee een maatschappelijk en historisch fenomeen. ‘De Eindtijd Revue’ is een onheilspellend theaterfeest, waarin alle mogelijke Eindes en Eindtijdverhalen clashen. Van de Ragnarok tot de Vier Ruiters van de Apocalyps, van de Maya’s tot de hedendaagse Doomsday-preppers, de ene keer een belofte, dan weer een waarschuwing of toch meer een bezwering. Het collectief klampt zich daarbij vast aan het gegeven dat in de mythologie iedere Eindtijd ook weer een nieuw begin inluidt. De opwarming is voltooid, donkerslag is de aanvang.

KALEIDOS randprogramma

Bij deze voorstelling is een speciaal KALEIDOS randprogramma dat is geprogrammeerd door studenten van de TU Delft.

[reguliere toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Van en met: Bernadeta Astari, Ludwig Bindervoet, Jens Bouttery, QiQi van Boheemen, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Vincent van der Valk, Jimi Zoet e.a.