PART

Amos Ben-Tal/OFFprojects i.s.m. Ragazze Quartet & Salvador Breed
Een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.
di 21 feb 20:15
di 21 feb ’23
20:15
  • di 21 feb ’23
    20:15
    Theaterzaal

‘PART’ is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, het Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed. Een voorstelling waarin dans, de prachtige muziek van Beethoven en vooruitstrevende geluidstechnologie samensmelten tot een ‘immersive’ zintuiglijke ervaring. 

OFFprojects is een collectief van voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble dat  zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal.

In de kern is 'PART' een voorstelling over leegte en fragmentatie. Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of  verwijderen? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? Leegte wordt  vaak geassocieerd met verlies, maar PART laat zien dat het ook nieuw potentieel kan betekenen - juist nu.  Met strijkkwartet opus 132 van Beethoven als vertrekpunt, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het  ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed, neemt 'PART' het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

Note: anders dan in de seizoensbrochure staat vermeld, zit het publiek bij deze voorstelling in de zaal (en niet op het podium)

[toegangsprijs inclusief drankje]

Salvador Reed heeft onder andere gewerkt met: Iris van Herpen, Chanel en Red Bull.

OFFprojects

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het NDT en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen waaronder Interval, 60 en Howl ism Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016). Amos Ben-Tal begeeft zich vaak buiten de gebaande paden. Hij laat dans op natuurlijke wijze samensmelten met andere disciplines als muziek, tekst en beeld.

Ragazze Quartet

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Ragazze is vaste artiest bij het label Channel Classics en bracht daar al zes cd’s uit. Ragazze Quartet speelt in concertzalen als het Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ, maar is eveneens te zien door heel het land en op festivals als Oerol op Terschelling. In 2017 won het Ragazze Quartet de Operadagen Rotterdam Award voor “..hun eigenzinnige muziektheatrale benadering, hun maatschappelijke engagement en het gemak waarmee ze buiten hun traditionele vakgebied durven te denken”, aldus de jury.

Salvador Breed

Salvador Breed creëert geluid, muziek en technologie voor een breed scala aan contexten zoals live performances, modeshows, video-art en interactieve kunstinstallaties. Als mede-oprichter van het geluidsbedrijf 4DSOUND is hij gespecialiseerd in het componeren van ruimte als een belangrijk element van soundtracks. Hij heeft onder andere gewerkt met: Iris van Herpen, Nanine Linning, Biosphere, Chanel en Red Bull.