Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam: Jacob Derwig | Erik Whien
wo 30 nov 20:15 - 21:45
wo 30 nov ’22
20:15 - 21:45
 • wo 30 nov ’22
  20:15 - 21:45
  Theaterzaal
  Geweest

Toneelliefhebbers, dit moet je gaan zien! ‘Verdriet is het ding met veren’ is de internationaal succesvolle en indrukwekkende debuutroman van de jonge Londenaar Max Porter. Een voorstelling van de hand van Erik Whien en waarin geweldig wordt gespeeld door Jacob Derwig, Minne Koole en Romijn Scholten.

Een bijzonder raak, poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het tragische verlies worden de drie bezocht door Kraai. Kraai volgt het ontwrichte gezin terwijl het zijn nieuwe vorm vindt. 

Jacob Derwig bewerkte de rauwe, maar liefdevolle tekst tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Want hoe ga je om met allesoverheersend verdriet en hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is? ‘Verdriet is het ding met veren’ is muzikale theatervoorstelling in de fijnzinnige, minimalistische stijl van regisseur Erik Whien en waarin geweldig wordt gespeeld door Jacob Derwig, Minne Koole en Romijn Scholten.

Bejubeld in de pers:

 • “Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling” - de Volkskrant ★★★★★
 • “Verdriet is poëtische denkoefening over chaotische rouw” - NRC ★★★★
 • “Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces” - Trouw ★★★★★
 • “Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.” - De Telegraaf ★★★★

Podcast

Beluister de podcast waarin regisseur Erik Whien in gesprek gaat met journalist Ameline Ansu. Ze verloren allebei relatief jong en in een korte tijd hun ouders en ontmoeten elkaar voor een opvallend luchthartig gesprek over het uitermate persoonlijke proces dat rouwen is. 

Eten bij Toneel

Om de toneelavond fijn en gezellig te beginnen serveren we een lekkere en kleurrijke maaltijd (shared dining) en krijg je tegelijk meer achtergrond informatie bij de voorstelling door bijvoorbeeld een van de acteurs of regisseur. Het programma start om 18.30 uur, kosten € 27,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Van harte welkom!

[toegangsprijs inclusief drankje]