Krave

Jasper van Luijk / Shifft / DOX
"Zinderend en met passie. Van zo dichtbij is het haast jaloersmakend." - Theaterkrant
do 5 mei 20:15 - 21:40
do 5 mei ’22
20:15 - 21:40
  • do 5 mei ’22
    20:15 - 21:40
    Theaterzaal

Een intense honger naar samenzijn, dát is Krave. Zeven dansers ontmoeten elkaar in een laatste poging om los te komen van de wereld om hen heen. Een dwingende maatschappij die altijd maar vraagt om meer. Ondanks hun verschillen hunkeren ze naar contact, naar een manier om samen te smelten. Hoe vluchtig of tijdelijk dan ook. 

Krave is een fysieke voorstelling waarin lichamen raven, botsen, verstrengelen en elkaar opzwepen. Waarin alle jaargetijden in één nacht verstrijken. Waar zielen versmelten tot er een opgetogen menigte overblijft met slechts één angst: het onder ogen komen van de naderende ochtend. 


SHIFFT en DOX brengen met Krave een ontsnapping uit het alledaagse in een knallende, hypnotiserende maar tijdelijke ervaring.

"Vol overtuiging wordt het leven gevierd. Zinderend en met passie. Van zo dichtbij is het haast jaloersmakend. Je zou zo deel willen nemen aan dit uitbundige feestje. Krave is een uur lang samengebalde energie." - Theaterkrant

Vier de vrijheid in Theater de Veste op 5 mei met Vrijheidsmaaltijd

Dansgezelschappen SHIFFT en DOX organiseren in samenwerking met Theater de Veste de Vrijheidsmaaltijd van Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bezoekers van de dansvoorstelling ‘Krave’ ontvangen om 19.00 uur de maaltijd in het theater en aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de voorstelling. Een unieke ervaring waarbij samenzijn en de vrijheid vieren centraal staat. Tijdens het bestelproces kan je de maaltijd gratis reserveren.

Over SHIFFT & DOX

SHIFFT is het dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. De kracht van het werk ligt in ontmoeting; tussen kunstenaars en publiek, tussen dans en andere kunstdisciplines en het krachtenveld dat zich daartussen afspeelt. DOX is hét huis voor theater, jongeren en (sub)culturen van nu. Jasper van Luijk werkte eerder samen met DOX in het performertalentonwikkelingstraject ‘DOX Clubs’. 

Onderdeel van

Credits

Credits:

Concept en choreografie: Jasper van Luijk | Dans: Lo Walther Boer, Terencio Douw, Liel Fibak, Pauline Briguet, e.a. | Muziek: Abdelhadi Baaddi | Dramaturgie: Isabel Meloen | Productie: SHIFFT / Jasper van Luijk & DOX | Duur: 60 min.