Een ode aan Joni Mitchell

DE VAK i.s.m. Theater de Veste
Lunchpauzeconcert op zondagmiddag
zo 13 jun 14:30
zo 13 jun ’21
14:30
  • zo 13 jun ’21
    14:30
    Theatercafé

Het gezellige en muzikale lunchpauzeconcert is een traditie van De VAK waar veel mensen van genoten. Theater de Veste en De VAK zijn een samenwerking gestart en vanaf maart jl. vinden de optredens in het theater plaats. Normaal gesproken op dinsdag tijdens de lunch, nu eenmalig op een heerlijke zondagmiddag. 

Een ode aan Joni Mitchell

VAK-docenten Iris van der Made (zangeres) en Paul Pleijsier (gitarist) spelen de muziek van Joni Mitchell en vertellen de verhalen achter de bekende klassiekers zoals Joni ze oorspronkelijk componeerde. Ook zal er een bijzonder gastoptreden zijn van pianist en VAK-docent Ed Baatsen.

Concert bijwonen?

De live concerten worden in eerste instantie exclusief aangeboden aan de oudere en minder mobiele Delftenaren. De afgelopen maanden zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. De toegang bedraagt € 5,00, inclusief koffie en gebak na afloop.

Over Joni Mitchell

Haar eerste liedjes zong Joni voor haar medepatiënten toen ze als 9-jarig meisje voor langere tijd in het ziekenhuis verbleef ten gevolge van polio. Toch had ze in haar jongste jaren vooral een passie voor schilderen. Daar kwam verandering in toen een leraar van haar school opmerkte: "Maar als je zo kunt schilderen met een kwast, kun je dat óók met woorden..." En inderdaad, ze bleek de gave te hebben om persoonlijke gevoelens, relaties en tragedies op onnavolgbare wijze te vertalen in haar stem en haar muziek. 

 Joni Mitchell wordt sindsdien gezien als een van de meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van de 20e eeuw. Een duik in haar werk, haar carrière en leven brengt een golf aan talenten en successen met zich mee. Misschien is naast 'creativiteit' wel haar grootste kracht, haar behoefte en gave om bekende paden te verlaten en nieuwe avonturen aan te gaan.

Let op:

De opnames van het concert zijn op zondag 13 juni. Vanaf 14.00 uur is de zaal open. Het concert begint om 14.30 uur. De uitzending van het concert is op dinsdag 15 juni om 12.45 uur via YouTube