Spaanse Sporen | jubileumvoorstelling

Eric Vaarzon Morel
zo 11 apr 15:30
zo 11 apr ’21
15:30
  • zo 11 apr ’21
    15:30
    Theater de Veste

“Veruit Nederlands beste flamencogitarist” (de Volkskrant): Eric Vaarzon Morel wordt begin april 60 jaar, en hij viert exclusief bij ons dat hij maar liefst 35 jaar in het theatervak zit. Een lange staat van dienst, met optredens op nationale en internationale podia. 

We zijn trots dat hij deze mijlpaal in Theater de Veste luister bijzet. Dit doet hij met zijn theater concert ‘Spaanse Sporen’, waarin hij in intieme setting een liefdevolle ode brengt aan Paco de Lucía. Deze flamencogitarist is Erics grote voorbeeld en zonder twijfel de meest virtuoze en vernieuwende flamencogitarist aller tijden. Hij bracht een revolutie binnen de flamenco teweeg en in dat opzicht kun je hem vergelijken met Mozart of Jimi Hendrix. Naast deze ode volgt Eric de Spaanse Sporen in de geschiedenis van Nederland.
We zingen niet voor niets als mooie laatste zin van ons volkslied: de koning van Hispanje heb ik altijd geëerd. Een hart vol verhalen die ons leiden langs het mooiste wat Spanje op muzikaal gebied bezit!

[toegangsprijs inclusief drankje]