Een ander internet

De Groene Live Delft
ma 11 okt 20:00
ma 11 okt ’21
20:00
  • ma 11 okt ’21
    20:00
    Theatercafé

Tijdens deze editie van De Groene Live heroverwegen we de emanciperende potentie van het internet, op zoek naar een egalitaire digitale samenleving. Onze gasten: Jeroen van den Hoven (hoogleraar Ethiek & Technologie), Julia Janssen (internetkunstenaar & designer), Robert Goené (Waag Technology & Society) en Fernando Kuipers (Internet Science, TU Delft).

Programma

Met de komst van het internet zouden bruggen geslagen worden, tussen rijk en arm, tussen burgers en politici. Een nieuw soort gemeenschap zou gebouwd worden, ‘the great equalizer’ werd het wereldwijde netwerk zelfs genoemd. Hoewel de democratiserende kracht van het internet enorm blijft, heeft het lang niet al haar beloften waargemaakt. Hebben we de boot gemist? Of is er nog hoop?

De sprekers: 

  • Jeroen van den Hoven, hoogleraar Ethiek & Technologie, TU Delft
  • Julia Janssen, internetkunstenaar & designer
  • Robert Goené, Lead Future Internet Lab, Waag Technology & Society
  • Fernando Kuipers, hoofd Lab of Internet Science, TU Delft
  • Coen van de Ven, redacteur Groene Amsterdammer (moderator) 

Dit programma is een initiatief van De Groene Amsterdammer, Studium Generale TU Delft en Theater de Veste.

 

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour. Lees meer...

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.


Bekijk onze thema's