Het Filosofisch Café met o.a. Sinan Çankaya

De honderd-en-nog-wat identiteiten van Nederland
Een programma van Studium Generale Delft en Theater de Veste
ma 12 okt 20:30
ma 12 okt ’20
20:30
  • ma 12 okt ’20
    20:30
    Theatercafé

In Nederland opgroeien betekent opgroeien tussen honderden culturen. In onze steeds diversere maatschappij, groeien de verschillende perspectieven op wie je bent en waar je thuishoort. Het lijkt een lastige opgave om één nationaal gevoel uit te dragen. 

Je bent Delftenaar, Rotterdammer, Surinaams, yup, van Zuid of van Noord. De Nederlandse identiteit, bestaat die wel? We kijken met o.a. antropoloog en schrijver Sinan Çankaya (Vrije Universiteit Amsterdam, de Correspondent) en filmmaker Emma Lesuis naar hoe je je eigen identiteit vormt in de multiculturele samenleving, wanneer je jezelf daarin thuis voelt en of een collectieve identiteit nog mogelijk is.

Sprekers:

Sinan Çankaya (1982) is cultureel antropoloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit jaar verscheen zijn veelbesproken boek ‘Mijn ontelbare identiteiten’ over zijn worsteling met het opgroeien in Nederland als kind van Turkse arbeidsmigranten. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar diversiteit binnen de politieorganisatie ( Buiten veiliger dan binnen, 2011). Daarna deed hij onderzoek naar etnisch profileren (De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie, 2012). Ook schrijft Sinan maandelijks voor De Correspondent.

Emma Lesuis (1988) is storyteller, schrijver en filmmaker. Haar werk was te zien op Canvas, NPO, Oerol, De Correspondent, Brainwash en verscheidene festivals. In haar werk komt de zoektocht naar haar identiteit geregeld terug.

Amira al Rawi is een jonge danseres die zich ontwikkeld heeft als een bijzondere choreografe met een eigen verhaal. In haar streven om danseres te worden heeft zij veel obstakels overwonnen. Amira’s stijl is geworteld in de urban dans met invloeden van voguing en waacking. Haar voorstellingen hebben een persoonlijke invalshoek en zijn geënt op wat zij om zich heen ziet. In 2017 maakt Amira haar eerste voorstelling Bouie. Hierna volgde Nadia, Amira’s eerste solovoorstelling.

Shula Tas is programmamaker, interviewer en schrijver. Ze werkt(e) met onder andere Paradiso, de Rode Hoed, Brandpunt+, BKB en ROSE Stories en schrijft haar debuutroman bij Uitgeverij Podium. Shula kan zich net zo goed verliezen in scherpe observaties als in (meer en minder) succesvolle woordgrappen. 



Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Je theaterbezoek in tijden van corona

Voor een aangenaam bezoek, zijn er aantal maatregelen genomen. Benieuwd? Lees meer...

Ter info:

  • De kaarten zijn zonder rij- of stoelnummer. Je krijgt op de avond zelf stoelen aangewezen.
  • Er is geen pauze