Talkshow bij GAS

Tim van der Hagen (TU Delft), Henk Nijboer (PvdA), Ulco Vermeulen (Gasunie), Carla Alma (Waddenvereniging)
Gratis toegankelijk
vr 8 nov 18:00
vr 8 nov ’19
18:00
 • vr 8 nov ’19
  18:00
  OPEN
  Geweest
Voorafgaand aan de voorstelling GAS - Levens en liefdes boven de gasbel organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen gaan we op zoek naar wat er het mis ging in het Groningse aardbevingsdossier.
 

Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen.

De gasten

 • Henk Nijboer, woordvoerder over de gaswinning in de Tweede Kamer voor de PvdA en zelf afkomstig uit het bevingsgebied
 • Carla Alma, voormalig voorzitter van de Waddenvereniging die zich destijds inzette voor onafhankelijk onderzoek naar de bodemdaling als gevolg van de Gaswinning
 • Ulco Vermeulen, sinds de jaren tachtig werkzaam in de gassector, lid van de Raad van Bestuur van de Gasunie en directeur Participaties
 • Tim van der Hagen, rector magnificus van de TU Delft

NOS journaal
De gasten worden geïnterviewd door journalistes Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk. Hoe verwerkte hij de geschiedenis in een aansprekend verhaal? En welke opzienbarende informatie kon hij niet kwijt in zijn stuk? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Vanaf 18:00 uur ben je van harte welkom in OPEN. De toegang is gratis. Tijdens de talkshow bestaat de mogelijkheid iets te eten en te drinken.

Let op: de talkshow vindt plaats in OPEN, tegenover het theater