vr 8 mei 20:15
Levens die nooit meer zo zullen zijn als daarvoor

Before/After

NITE
8 mei ’20
20:15
  • vr 8 mei
    20:15
    Theaterzaal

38 gewone mensen doen gewone dingen. Ze draaien een gloeilamp in, bekijken een schilderij, ontdekken een grijze haar, halen een jeugdherinnering op, wachten op een hotelkamer, of kibbelen op een bedrijfsborrel. Maar in Before/After laat de Duitse schrijver Roland Schimmelpfennig in al die levens iets heel kleins verschuiven waardoor die nooit meer zullen zijn als voorheen.

Een nieuwe regie van Guy Weizman die met zijn voorstellingen 'Carrousel', 'Salam' en 'Brave New World 2.0' grote successen behaalde.

 Na grote verhalen over onze fascinatie voor het leed van anderen (Carrousel), het conflict tussen wereldreligies (Salam) en de toekomst van de mens (Brave new world 2.0) zoemt regisseur Guy Weizman met ‘Before/After’ in op het kleine en alledaagse. De meeste levens zijn helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant. Misschien schuilt het diepmenselijke nu juist in het alledaagse.


In een beeldende, poëtische mozaïekvoorstelling met een grote cast van dansers, zangers en acteurs komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen tot leven vol grote gevoelens op de vierkante millimeter. Voor deze voorstelling beoogt regisseur Guy Weizman een levend decor van ten minste 30 mensen.
 

NITE = Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko| Schönberg + Slagwerk Den Haag  

Roland Schimmelpfennig is al jaren een van de meest gespeelde toneelauteurs van Duitsland. In Nederland wordt hij minder regelmatig gespeeld. Hij schreef onder andere Arabische Nacht en De Gouden Draak dat in Nederland opgevoerd is. Schimmelpfennig weet in zijn werk alledaagse thema’s en hedendaagse vraagstukken te behandelen in theatertaal die even poëtisch als toegankelijk is.

Credits

regie: Guy Weizman | tekst: Roland Schimmelpfenning | choreografie: Roni Haver | cast: dansers, acteurs en muzikanten uit het NITE ensemble

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie