Het Oog van de Storm

Anne-Wil Blankers, Hans Croiset, Johanna ter Steege e.a.
Toneelstuk van Parijs wonderkind met topcast
wo 17 nov 20:15
wo 17 nov ’21
20:15
 • wo 17 nov ’21
  20:15
  Theaterzaal
  Geweest

De Fransman Florian Zeller is een van de meest gespeelde toneelauteurs van dit moment. Na het succesvolle ‘De Vader’ en de komische voorstelling ‘De Waarheid’ is hier opnieuw een toneelstuk van dit Parijse wonderkind te zien. Gespeeld door een cast van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

Je volgt André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Florian Zeller over zijn tekst:

Het Oog van de Storm’ geeft geen antwoorden. Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.’ De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd.
tekst: Florian Zeller | vertaling: Laurens Spoor | regie: Agaath Witteman | spel: Hans Croiset, Anne-Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a.

Kom gezellig eten voorafgaand aan de voorstelling

Bij deze voorstelling ben je van harte uitgenodigd om voorafgaand in het theater te eten. Een van onze vaste cateraars Rode Rozen en Tortilla's verzorgt een heerlijke menu met als concept Shared Dining. De kosten bedragen 22,50 euro per persoon.

Het menu:

Vooraf een gazpacho en als hoofdgerecht een selectie uit diverse heerlijke spaanse tapasgerechten.

 • • Gazpacho van tomaat, watermeloen, limoen en komkommerKip piri piri
  • Beenham, mosterd-honingdressing, limoen, peper en basilicum
  • Garnaaltjes in een kruidige tomatensaus
  • Spaanse aardappeltortilla met pittige uitjes
  • Caponata met berlottiboontjes
  • Salade met gegrilde groene asperges, kappertjes, Taggia olijven, feta en vijgjes
 • Broden met diverse smeersels

[toegangsprijs inclusief drankje]

Kom vooraf eten in ons Theatercafé!

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.