do 30 apr 20:15
"Glorieuze en louterende toneelbewerking" (Trouw)

De Aanslag

Victor Löw, Peter Bolhuis e.a.
30 apr ’20
20:15

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Bijzonder is dat dezelfde makers als toen aan de basis staan, met o.a. acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de Geer. Henriëtte Tol maakt samen met Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk de cast compleet. Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.

Persquotes:

Telegraaf **** :

‘Indrukwekkend’

‘De toneelversie recht doet aan de kracht van de roman’

‘Met respect en liefde […] gemaakt.’

 

NRC *****: 

‘Prachtig acteerspel in toneelversie ‘De Aanslag’

 

Dagblad van het Noorden *****: 

‘Integere, adembenemende […] toneelbewerking’

‘Sublieme rol van Victor Löw’

 

Trouw: 

‘Glorieuze en louterende toneelbewerking’

‘Authentieke theatrale en dramatische kwaliteit’

 

Volkskrant:

‘De aanslag leent zich prachtig voor toneel’

‘Enerverend, fenomenaal geconstrueerd verhaal’


[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

tekst: gebaseerd op de roman ‘De Aanslag’ van Harry Mulisch | bewerking: Léon van der Sanden | regie: Ursul de Geer | spel: Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie