di 14 apr 20:15 - 21:15
Onbegrensd in energie, stromend en stomend

The Way You Sound Tonight

Arno Schuitemaker
14 apr ’20
20:15 - 21:15

Met ‘The Way You Sound Tonight’ creëert Arno Schuitemaker een akoestische ballroom, zonder begin en zonder eind. Vijf performers en hun pulserende beweging nemen het publiek - dat volledig omgeven door geluid in de voorstelling zit - mee in eeuwigdurende cycli: ruimte, afstand en nabijheid, dag en nacht.

Onbegrensd in energie, stromend en stomend, is ‘The Way You Sound Tonight’ een steeds intenser wordende ervaring die je ondergaat als een trance en die daarna voelbaar nagonst. De performance ging in première op het prestigieuze Holland Festival in 2018. Cultuurpers noemde het “een van de hoogtepunten”.

Twee aanvangstijden: 20.15 & 21.15 uur

Op de indrukwekkende elektronische muziek van componist/gitarist Aart Strootman gaan de performers onafgebroken door in cycli van telkens een uur die eeuwig zouden kunnen duren... Je hebt de keuze uit één van de twee aanvangstijden, dit geef je aan door voor één van de twee tijden te kiezen tijdens het bestellen van de kaarten.

Winnaar Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’

De jury: “The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. De dans, de enscenering van performers en publiek, de onafgebroken muziekstroom, het klopt allemaal. In deze voorstelling begint en eindigt alles met de golvende beweging van de dansers. Door de keuze van Schuitemaker voor een ‘akoestische danszaal’ word je als toeschouwer ondergedompeld in een verleidelijke en bijna extatische ervaring.”

Winnaar Zwaan & Holland Festival hit!

Onderdeel van:
Delft Moves
On the Edge

“Deze intense performance was dé hit tijdens Holland Festival 2018! Een repetitieve wave, een trance, waar je je makkelijk aan over geeft. Het is een ervaring, een fijnzinnige ‘stroomstoot’, die ik je van harte aanbeveel en waar je als nieuwsgierige theaterbezoeker goed aan je trekken komt. De soundscape, het prachtige lichtdecor en de bijzondere stage setting – je zit als publiek op het toneel – complementeren de pulserende choreografie en vormen een ijzersterk geheel. Meemaken!” – Jasper Weck, programmeur


Pers quotes

  • "Beste voorstelling van het seizoen” - Lisa Reinheimer, Theatermaker
  • “Arno Schuitemaker overtreft zichzelf met ragfijn The Way You Sound Tonight. (...) Het is Schuitemaker buitengewoon goed gelukt om het in de Nederlandse dans decennialang zo dominante, louter visueel-esthetisch ingezette lichaam, te vervangen door een voelende, resonerende inzet van dansers.” – Fransien van der Putt, Cultuurpers
  • “De loep als basis voor de radicaal doorgevoerde stroom aan beweging is een centraal thema. De voorstelling eindigt zoals het begint: een danser in het schemerdonker, de beweging klein gehouden. (...) Ook in de belichting is het cyclische briljant doorgevoerd.” - Alexander Hiskemuller, Trouw
  • “...ik besef dat je als publiek ook onderdeel van de voorstelling bent. Te gek dat Arno Schuitemaker ons de kans geeft dit (…) te mogen ervaren.” – Emilia Nova, 8WEEKLY

 

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

"Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid."

VPRO

Credits

Concept/choreografie: Arno Schuitemaker
Performers: Revé Terborg, Ivan Ugrin, Jade Stenhuijs, Stein Fluijt en Piet Defrancq
Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman
Styling kostuums: Jorrien Schoneveld

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie