The Way You Sound Tonight

SHARP / Arno Schuitemaker
Onbegrensd in energie, stromend en stomend
di 14 dec
di 14 dec ’21

Met trots presenteren wij deze Holland Festival-hit en winnaar van de Zwaan, voor meest indrukwekkende dansproductie tijdens de Nederlands Dansdagen 2019.

Met ‘The Way You Sound Tonight’ creëert Arno Schuitemaker een akoestische ballroom, zonder begin en zonder eind. Vijf performers en hun pulserende beweging nemen het publiek - dat volledig omgeven door geluid in de voorstelling zit - mee in eeuwigdurende cycli: ruimte, afstand en nabijheid, dag en nacht.

Onbegrensd in energie, stromend en stomend, is ‘The Way You Sound Tonight’ een steeds intenser wordende ervaring die je ondergaat als een trance en die daarna voelbaar nagonst. De performance ging in première op het prestigieuze Holland Festival in 2018. Cultuurpers noemde het “een van de hoogtepunten”.

Twee aanvangstijden: 20.15 & 21.15 uur

Op de indrukwekkende elektronische muziek van componist/gitarist Aart Strootman gaan de performers onafgebroken door in cycli van telkens een uur die eeuwig zouden kunnen duren... Je hebt de keuze uit één van de twee aanvangstijden, dit geef je aan door voor één van de twee tijden te kiezen tijdens het bestellen van de kaarten.

Winnaar Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’

De jury: “The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. De dans, de enscenering van performers en publiek, de onafgebroken muziekstroom, het klopt allemaal. In deze voorstelling begint en eindigt alles met de golvende beweging van de dansers. Door de keuze van Schuitemaker voor een ‘akoestische danszaal’ word je als toeschouwer ondergedompeld in een verleidelijke en bijna extatische ervaring.”

[toegangsprijs inclusief drankje]

Winnaar Zwaan & Holland Festival hit!

Onderdeel van

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.

"Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid."

VPRO

Credits

Concept/choreografie: Arno Schuitemaker
Performers: Kim Amankwaa, Ivan Ugrin, Piet Defrancq, Emilia Saavedra, Stein Fluijt / Mark Christoph Klee / Gaetano Badalamenti
Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman
Styling kostuums: Jorrien Schoneveld