Het Zuiden

Toneelschuur Producties
Verboden liefde in oorlogstijd
di 31 mrt 20:15 - 22:15
di 31 mrt ’20
20:15 - 22:15
  • di 31 mrt ’20
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal

Op een broeierige plantage in het Zuiden van Amerika verbergen alle personages bewust en onbewust zaken voor elkaar. Soms omdat ze vanuit hun status of positie niet voor hun gevoelens uit mogen komen. Soms omdat het hen simpelweg niet lukt te zeggen wat hen ten diepste drijft.  Maar verbergen wij niet allemaal bewust of onbewust dingen in ons leven? 

De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken als een jonge luitenant uit het Noordelijke leger bevangen wordt door een verzengende verliefdheid voor een planterszoon uit het Zuiden. Een liefde die niet mag bestaan op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een façade van politieke, religieuze en morele overtuigingen, om maar niet de eigen twijfels en onzekerheden onder ogen te hoeven komen. Een verboden passie wordt in bloed gesmoord, nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.

Regisseur Olivier Diepenhorst: “Julien Green laat een samenleving zien die niet functioneert, omdat de mensen niet met zichzelf kunnen leven. Ik zie veel parallellen tussen onze eigen politiek versplinterde tijd waarin de maatschappij steeds verder gepolariseerd raakt en de wereld die Green ons toont. Een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan.”



[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Kom naar de gratis inleiding om 19.15 uur!

Olivier Diepenhorst
Olivier Diepenhorst is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Voor zijn afstudeervoorstelling Berenice werd hij in 2013 bekroond met de ITS Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent. Vanuit een liefde voor taal en fascinatie voor geschiedenis probeert Diepenhorst teksten met een literair of poëtisch karakter in deze tijd betekenis te geven. Hij maakt gebruik van een uitgesproken fysieke beeldtaal en neemt muziek in zijn voorstellingen een steeds prominentere plek in. Drie keer werd hij met zijn regies genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Credits

regie: Olivier Diepenhorst | tekst: Julien Green | vertaling: Judith Herzberg | met: Julia Akkermans, Harun Balci, André Dongelmans, Damaris de Jong, Oda Spelbos, Krisjan Schellingerhout en Mike Libanon