Kindercollege: Voedsel van de toekomst

Dr. Zoë Robaey
Interactieve lezingen voor nieuwsgierige kinderen
za 28 mrt 15:30
za 28 mrt ’20
15:30
  • za 28 mrt ’20
    15:30
    Theatercafé

Waarom zien groenten en fruit er uit zoals ze er uitzien? En waarom smaken ze zoals ze smaken? Waar komt dat vandaan? Is het natuur of ontwerp?

In de werkelijkheid is het een beetje van beide. Veel van ons voedsel wordt door zaadveredelaars, boeren, en wetenschappers ontworpen. Als dat zo is, hoe ziet ons voedsel er dan uit in de toekomst? Wat kunnen we allemaal doen met groenten en fruit? En wat willen we doen met groenten en fruit?

In dit jeugdcollege kom je achter de geheimen van wat er op je bord ligt, en kan je ook zelf bepalen hoe dat er uit kan komen te zien in ongeveer 50 jaar.

Dr. Zoë Robaey

Dr. Zoë Robaey is een Frans-Canadese ethicus die woont in Nederland sinds 2012. Zij is nu universitair docent bij Wageningen Universiteit en heeft zowel haar promotieonderzoek en haar postdoc bij de TU Delft gedaan. Ook heeft ze gewerkt bij het Rathenau Instituut in Den Haag. Haar werk bekijkt het gebruik van nieuwe technologieën in de landbouw en hoe deze de praktijk van de landbouw verandert en hoe deze veranderingen de maatschappelijke waarden beïnvloeden.

Kindercolleges

Aansprekende onderwerpen worden door wetenschappers van onder andere TU Delft uitgelegd in leuke en leerzame colleges. Elke middag bestaat uit een lezing en gaan de kinderen zelf aan de slag. Een kinderredactie bepaalt steeds de onderwerpen. De colleges worden georganiseerd met Stichting Klassewerk en zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.