wo 4 mrt 20:30
Ode aan een van de grootste Nederlandse componisten aller tijden

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour

Gijs Groenteman, Frank Groothof en Dick van der Stoep
4 mrt ’20
20:30

Harry Bannink (1929-1999) is een van de grootste Nederlandse componisten aller tijden. Iedereen die naar ‘De Grote Harry Bannink Podcast’ van Gijs Groenteman luistert, zal dat met een diepe buiging beamen. De eindeloze rij hits die Bannink op de teksten van Annie M.G. Schmidt componeerde, worden door velen nog steeds moeiteloos meegezongen. Onder dat topje van deze glinsterende muzikale ijsberg zitten nóg duizenden liedjes, meesterwerkjes die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof, een groot Banninkvertolker, duikt in deze show in de schatkist. Hij wordt daarbij begeleid door Dick van der Stoep, die werk van en mét Bannink speelde, onder andere als orkestleider van de musicals ‘Foxtrot’ en ‘Madam’. Gijs Groenteman vertelt tussendoor over het leven van de onvergetelijke componist. “Het is genieten van de intieme combinatie van een biografie met muzikale meesterwerkjes.”

De pers over Gijs,Frank en Dick: 

  • Theaterkrant: “De populaire podcast is succesvol vertaald naar het theater. Het is genieten van de intieme combinatie van een biografie met muzikale meesterwerkjes.”
  • de Volkskrant: “Een charmant, laagdrempelig theatercollege, gegeven door drie apostelen van de componist Bannink.”


Locatie

Deze voorstelling vindt plaats in het Rietveld Theater. Adres: Rietveld 49, 2611 LH Delft (015-7370406). 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie