za 1 feb 15:30
Lezingen voor nieuwsgierige kinderen

Kindercollege: Wat als je je lichaam kon ontwerpen?

Dr. Lotte Asveld (TU Delft)
1 feb ’20
15:30

Slimmer, sneller, mooier, met een staart of met vleugels: wat zou jij aan je lichaam willen veranderen als alles mogelijk was? Dankzij nieuwe vormen van biotechnologie kunnen we het menselijk DNA steeds beter herschrijven en daarmee ons lichaam aanpassen. Maar mag iedereen dan zelf bepalen hoe haar lichaam eruit komt te zien? Of zijn er grenzen aan de keuzevrijheid? Wat krijgen we voor wereld als iedereen heel oud wordt, of heel slim, of heel sterk? Is dat een wereld die we willen en zo ja, onder welke voorwaarden dan?  

In het interactieve college gaan we samen nadenken over wat we allemaal aan ons lichaam zouden kunnen veranderen en welke grenzen we daaraan zouden willen stellen. 

Lotte Asveld is assistent professor biotechnology & society aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft. Ook deed ze onderzoek aan het Rathenau Instituut en in China. Ze werkt veel met studenten en is voor ons de ideale spreker voor dit kindercollege.

Onze jeugdredactie is alvast op vooronderzoek gegaan en sprak met Lotte Asveld over dit onderwerp en de lezing. Bekijk het videoverslag van dit voorproefje nu al online en bezoek het kindercollege voor Lottes hele verhaal!

Kindercolleges
Aansprekende onderwerpen worden door wetenschappers van onder andere TU Delft uitgelegd in leuke en leerzame colleges. Elke middag bestaat uit een lezing en gaan de kinderen zelf aan de slag. Een kinderredactie bepaalt steeds de onderwerpen. De colleges worden georganiseerd met Stichting Klassewerk en zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie