wo 15 jan 20:15

Under Pressure

Het Zuidelijk Toneel, BOG. en Nineties Productions
15 jan ’20
20:15

Bog. speelde hier eerder met veel succes en nu maken ze samen met het leuke en interessante Nineties Productions 'Under Pressure'. Wij zagen de eerste presentatie en die was veelbelovend! Kom kijken of de mannen de 'druk' van hun grootse plannen kunnen waarmaken.

Van het aantal minuten dat je doucht tot de mondiale polarisatie; de wereld gaat naar de kloten en jij bent verantwoordelijk. Toch? Twee theatermakers bezingen de tijdgeest, zochten hiervoor de allerbeste locatie en kwamen uit bij dit theater. De ultieme metafoor voor wat zij willen tonen: de (te) grote zaal voor twee gestreste jonge makers die zich groot houden.

Net als bij de economie is ook bij theatercarrières exponentiële groei de norm. Stilstand is de dood. Of op z’n minst de vergetelheid. Deze motiverende gedachte kregen theatermakers Benjamin Moen (BOG.) en Yannick Noomen (Nineties Productions) toen ze tijdens een citytrip in een karaokebar ‘Under Pressure’ – de hitsingle van Queen en Bowie – stonden mee te brullen.

Stressverhogend feit

Anderhalf jaar later is de voorstelling een stressverhogend feit, een ietwat egoïstische maar oprechte poging van twee mannen om de volledige complexiteit onder ogen te zien, angsten te bezweren en ondertussen zichzelf het firmament van theatergrootheden in te katapulteren. Of zij zich verslikken in de grootte van de zaal, hun zelfopgelegde ambities en hun wankele idealen, blijkt op het podium.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]
 

Credits

concept en spel: Benjamin Moen en Yannick Noomen | eindregie: Vincent Rietveld | dramaturgie: Roos Euwe | dramaturgisch advies: Piet Menum | decor: Julian Maiwald | tekstbijdrage: Sanne Vanderbruggen | medemaker: Anne Maike Mertens
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie