za 14 dec 15:30
Interactieve lezingen voor nieuwsgierige kinderen

Kindercollege: is kernenergie de oplossing voor het klimaat?

Dr. Ir. Behnam Taebi (TU Delft)
14 dec ’19
15:30
  • za 14 dec
    15:30
    Theatercafé

Wereldwijd willen we zo snel mogelijk van de fossiel brandstoffen als kolen, olie en gas af. Ze zijn vervuilend en ze hebben een slechte invloed op klimaatverandering. Kernenergie wordt soms als een alternatief genoemd.

In dit interactieve college door Dr. Ir. Behnam Taebi (TU Delft) staan we stil bij de voordelen van kernenergie, de verschillende soorten kernenergie, maar ook de nadelen ervan. Aan de hand van de foto’s en video’s die Behnam in Fukushima (in Japan) heeft gemaakt laat hij een van de grootste problemen in Japan zien: de vervuilde grond na de kernramp.

Jij bent even de baas van Japan
Aan jullie wordt gevraagd de minister president van Japan te spelen en met een oplossing te komen voor dit probleem.

De lezing wordt gegeven door Dr. Ir. Behnam Taebi van de TU Delft. Hij is een Nederlandse ethicus en academicus die bekend staat om zijn onderzoek op het raakvlak van ethiek en nucleaire energie.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie