vr 13 dec 20:15 - 21:35
Bejubeld in de pers, mis het niet!

Eindspel

Theater Rotterdam
13 dec ’19
20:15 - 21:35
  • vr 13 dec
    20:15 - 21:35
    Theaterzaal

Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen. Dat kon Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, als geen ander. Na het bejubelde 'Revolutionary Road' brengt regisseur Erik Whien nu Becketts 'Eindspel' op het toneel. En doet dat met een geweldige cast: Hans Croiset (winnaar Louis d’Or), René van ‘t Hof (winnaar VSCD Mimeprijs), Cas Enklaar en Elsje de Wijn.

‘Eindspel’ speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen al bijna is vergaan. Ze zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg. Het einde is in zicht. Maar zolang het niet zover is, gaan ze door. Ze spelen hun eindspel. En dat is geestiger dan het lijkt.

‘Niets is grappiger dan het ongeluk’, aldus een van de personages. Beckett buit dat komische potentieel meesterlijk uit. Met droge terzijdes en snelle taalspelletjes maakt hij van ‘Eindspel’ een lichtvoetige tragedie.


Het werk van Samuel Beckett is een grote inspiratie voor regisseur Erik Whien. Met zijn heldere taalgebruik en minimale setting creëert hij een wereld waarin grote levensvragen aan het licht komen. Hoe ga je om met eindigheid? Het is deze vraag die Beckett met zoveel absurditeit en spelplezier te lijf gaat, dat daarin een ontroerend antwoord schuilt.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]
 

Kom vooraf naar de gratis inleiding om 19.15 uur

  • “Hans Croiset en René van ’t Hof zijn fenomenaal in deze lichte, absurde regie van Samuel Becketts Eindspel.” -  ★★★★★ Volkskrant
  • “Regisseur Erik Whien houdt de voorstelling verrassend licht. ” - ★★★★ NRC
  • “Alle aandacht gaat uit naar de acteurs die met trefzekere precisie hun rollen vertolken.”- ★★★★ De Telegraaf
  • “Hans Croiset ontwapenend, Rene van 't Hof perfect gecast” - Theaterkrant
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie