Over moeder/dochter-relatie die mooi en ontroerend, maar ook keihard kan zijn

The Beauty Queen of Leenane

Toneelschuur Producties
4 dec
20:15

De veertigjarige Maureen slooft in het armoedige dorp Leenane voor haar moeder Mag. Deze wil vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan ontmoet Maureen op een feest mooiboy Pato. Moeder Mag zet alle middelen in, geoorloofd of niet-geoorloofd, om haar dochter maar niet kwijt te raken.

‘The Beauty Queen of Leenane’ is een voorstelling vol herkenbare situaties, zwarte humor, muziek en de hoop dat alles nog anders kan. He stuk werd in 1996 geschreven door de Engels-Ierse schrijver Martin Mc Donagh als onderdeel van ‘De Leenane Trilogie’, en won destijds vier Tony Awards. Tegenwoordig is Mc Donagh bekend als succesvol film scenarioschrijver en regisseur o.a. van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, winnaar van twee Oscars en vier Golden Globes Awards.

Regisseur Maren E. Bjørseth over ‘The Beauty Queen of Leenane:
“Het is misschien een cliché, maar sinds ik zelf moeder ben geworden, is er een nieuwe fascinatie voor de moeder/dochter-relatie ontstaan. Nergens vind je een relatie en verbondenheid die zo ontzettend mooi, pijnlijk, ontroerend is, maar ook keihard kan zijn.”

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

regie: Maren E. Bjørseth | tekst: Martin McDonagh | vertaling + bewerking: Peter Verhelst en Keja Klaasje Kwestro | met: Jacqueline Blom, Keja Klaasje Kwestro, Chris Peters, Krisjan Schellingerhout en Wilko Sterke | muziek: Wilko Sterke

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie