In de blender: Pasolini's 'Teorema' en het tv-format 'Ik vertrek'

Sexual Healing

Het Nationale Theater
29 nov
20:15

Een compleet uit elkaar gegroeid Nederlandse gezin vertrekt voor een nieuw leven naar het Franse platteland. Maar of ze daar nu het grote geluk weten te vinden? Een heerlijke mix van Pasolini's 'Teorema', het tv-format 'Ik vertrek' en de heimelijke fantasieën van de makers van het Nationale Theater.

Een volstrekt uit elkaar gegroeid Nederlandse gezin heeft zich op het Franse platteland weten te herpakken. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn? Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen wil bij hem zijn en raakt van hem in de ban. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekken ze pas echt. De enfants terribles van het Nederlands toneelschrijf-milieu, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, gooien ‘Teorema’ van Pasolini, het tv-format ‘Ik vertrek’ en de fantasieën van makers en spelers in een blender. Het resultaat is als een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd.


Regisseur Jeroen De Man:
“Zeker een paar keer per week fantaseer ik over hoe anders te leven, mijn gezin verlaten, een nieuw gezinslid maken, een nieuw huis, een nieuwe maîtresse, een nieuwe stad of een totaal andere baan. Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren. En daar misschien wel totaal teleurgesteld zullen raken, maar weten dat met risico’s nemen ook grote levensvreugde te behalen valt.”

 

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

 

Credits

regie: Jeroen De Man | tekst: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen | dramaturgie: Willemijn Barelds | regieassistent: Abdel Daoudi | acteurs: Hein van der Heijden, Emmanuel Ohene Boafo, Bram Suijker, Romana Vrede, Mariana Aparicio Torres, Mark Kraan en Ariane Schluter

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie